En suverän och fyllig soppa, där kantarellsmak förenas med rökig bacon och söt palsternacka... :-) Mums! Färgen är dock lite trist så det är viktigt att toppa med lite finhackad persilja vid serveringen. Lite osäker på hur mycket man ska ha av allt som du ser. Gå på känslan! :-) Jag har för mig att jag testat att byta ut gul lök mot purjo och att det också blev riktigt smarrigt. Färskt bröd och en god ost är naturligtvis gott till.
Detta behövs till fyra personer:
1 gul lök
2-3 medelstora palsternackor
1 paket bacon
1-2 dl grädde
6-7 dl buljong
kantareller
peppar
persilja
Rensa svampen. Skala palsternackan och skiva tunt. Hacka lök och strimla bacon.
Har du mycket svamp, börja med att fräsa hälften, ta upp den ur pannan och spara till senare. Fräs sedan lök, bacon och palsternacka en stund i en tjockbottnad gryta. Späd med lite buljong och koka tills palternackan blivit mjuk. Tillsätt den stekta svampen och mixa tills soppan blivit helt slät. Tillsätt resten av buljongen och grädden och värm på igen.
Fräs resten av svampen och finhacka persiljan. Häll upp soppan i tallrikarna och toppa med svamp och persilja.
söndag 7 december 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar