söndag 7 december 2008

ICAs krämiga daal

Den här linsgrytan måste jag bara rekommendera å det varmaste! Riktigt gott, och hyfsat billigt när det är skralt i kassan. Äter man den tillsammans med ris blir det förstås ännu billigare, men den funkar bra som den är med lite bröd och yoghurt till. Jag provade att laga den utan färsk koriander och det blev supergott det med.

Krämig daal

Det här behövs till 3-4 personer, om man äter den utan ris:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
3 dl röda linser
2,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (gärna utan glutamat...)
1 burk kokosmjölk
2 tomater
1 påse färsk spenat eller babyspenat (70 g)
1 kruka koriander

naturell yoghurt
bröd, gärna naan

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt med kryddorna i olja i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt linser, vatten och buljongtärning samt kokosmjölk. Låt det sjuda ca 10 minuter utan lock.

Tärna tomaterna och tillsätt dem tillsammans med spenaten. Låt det sjuda ytterligare 5 minuter.

Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv i den färska koriandern. Servera med bröd och naturell yoghurt att ringla i.

Inga kommentarer: