
Det här behövs till 3-4 personer, om man äter den utan ris:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
3 dl röda linser
2,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (gärna utan glutamat...)
1 burk kokosmjölk
2 tomater
1 påse färsk spenat eller babyspenat (70 g)
1 kruka koriander
naturell yoghurt
bröd, gärna naan
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt med kryddorna i olja i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt linser, vatten och buljongtärning samt kokosmjölk. Låt det sjuda ca 10 minuter utan lock.
Tärna tomaterna och tillsätt dem tillsammans med spenaten. Låt det sjuda ytterligare 5 minuter.
Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv i den färska koriandern. Servera med bröd och naturell yoghurt att ringla i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar