söndag 7 december 2008

Fisk med spenat, soltorkad tomat och fetaost



Lättlagat och gott! Färsk fisk är förstås det bästa, men det funkar ju bra med ett fiskblock också om man ändå råkar ha ett sånt liggandes i frysen. Men ett fiskblock räcker sällan till mer än 2-3 personer har jag märkt, mycket av blocket verkar bestå av vatten som rinner ut eller ångar bort under tillagningen. Ridderheims soltorkade tomater är de bästa tycker jag, som jag också skrivit i ett tidigare inlägg. Har inte testat med färsk spenat, men det kan förmodligen bara bli ännu godare. Vi brukar äta kokt potatis till den här rätten.

Detta behövs till 4 portioner:

ca 600 g vit fisk, t ex sej, torsk, kolja
ca 3 dl fryst hackad spenat
strimlad soltorkad tomat
100 g tärnad fetaost
2,5 dl lätt creme fraiche
ett par msk av marinaden som tomaterna legat i
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Tina spenaten, och fisken om du använder ett fiskblock. Smörj en ugnssäker form och lägg fisken på botten. Rör ihop creme fraiche med spenaten, de strimlade soltorkade tomaterna, lite marinad, tärnad fetaost och lite salt och peppar. Bred blandningen över fisken och tillaga tills fisken är klar, i 20-30 minuter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Har just lagat och ätit denna fiskrätt. Supergott! Även maken gillade smaken!
Sommarhälsningar från en Eva

Anonym sa...

Detta är supergott! Ska lagas igen. /Linda