
Jag brukar ju bara skriva om andras recept som jag testat, men det här är faktiskt ett eget recept. Lyxigt och väldigt lättlagat, sånt gillar jag. Kanske inte det nyttigaste man kan äta, men man behöver kanske inte äta den varje dag....
Till 4 portioner behövs:
1 burk mascarpone (200 eller 250 gram?)
ca 200 g frysta bär, t ex hallon och blåbär
socker
vaniljsocker
florsocker
digestivekex
Blanda mascarponen med kanske 1 msk florsocker och 1 tsk vaniljsocker och rör tills krämen blir slät. Det här kan man göra före middagen och ställa i kylen, så går det riktigt snabbt när det är dags för dessert. Bären värms i en kastrull tillsammans med strösocker, jag tog kanske 2-3 msk. Man får prova sig fram tills man tycker att det är lagom sött. Den ljumna "sylten" varvas med mascarponen i fina glas, toppa med en hög digestivesmulor. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar