måndag 2 mars 2009

Dilldoftande omelett med pumpakärnor


Metro hade för ett tag sedan ett recept på omelett med dill och pumpakärnor som en kompis bjöd mig på häromdagen. När jag såg ingredienserna i receptet så tänkte jag: nä det där låter ju lite konstigt, kan det bli gott? Men det blev riktigt, riktigt smarrigt! Så smarrigt att jag inte riktigt kunnat sluta tänka på den. Ganska otippat, särskilt med tanke på att jag inte direkt gillar dill särskilt mycket. Så den här omeletten kan jag rekommendera varmt. Vi åt den med oliver, stora kaprisar, cocktailtomater och bröd och smör. Det här tog vi till fyra personer:

6 ägg (6-8 stod det i receptet)
2 dl grädde
1 dl mjölk
En skivad gul lök
En finhackad vitlöksklyfta
Ett knippe finhackad dill
2 dl pumpakärnor
1/2 dl olivolja
salt och peppar

Först stekte vi lök och vitlök i oljan en stund på låg värme. Sen slog vi över dill och pumpakärnor, därefter en blandning av ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Vi rörde om i botten på sedvanligt sätt och efter en stund hade vi fått en fin, krämig omelett med mycket crunch och en härlig, ovanlig smakkombination.

Inga kommentarer: