onsdag 4 februari 2009

Cannelonirör fyllda med spenat och keso



Detta behövs till 4 personer

12 cannelonirör
500 g keso
en stor handfull fryst spenat
500 g krossade tomater
en halv, hackad gul lök
en finhackad vitlöksklyfta
smör, mjöl och mjölk till bechamelsås
ost
oregano och basilika
salt och peppar

Börja med att tina spenaten.

Fräs den hackade gula löken, slå på krossade tomater samt örtkryddor och låt puttra 15-20 min.

Blanda ihop spenaten med keso, vitlök samt salt och peppar. Tryck in denna blandning i pastarören och placera dem i en hyfsat stor smord form.

Smält rejält med smör i en kastrull, lägg i 2-3 msk vetemjöl, vispa och späd med mjölken. Låt koka upp och koka försiktigt i 5 minuter så att mjölsmaken försvinner, vispa runt ofta. Salta och peppra.

Lägg tomat röran runt cannelonirören. Häll bechamelsåsen över rören och toppa rejält med riven ost. Tillaga i 200 grader i 25-30 minuter, eller tills rören känns mjuka.

Inga kommentarer: