tisdag 25 november 2008

Röd pastasallad

Känns nästan lite högtidligt att skriva i sin blogg för första gången! Hmm, hur inleda på ett riktigt stiligt vis... Det får bli med denna lite lyxiga pasta. Enkel och smakrik!

Till 6 personer:

500 g penne el likn
1 burk soltorkade tomater i olja (Ridderheims om jag får välja, kryddningen är suverän)
6-8 tomater
1 dl riven lagrad ost, gärna västerbotten
Sockerärtor, färska
3-5 msk tomatpuré (efter tycke och smak)
ruccola
2 vitlöksklyftor, pressade
salladslök
1 dl solrosfrön
salt och peppar
ev parmesan till servering

Strimla de soltorkade tomaterna, tärna tomaterna. Skär sockerärtorna i mindre bitar (obs kokas ej). Skölj ruccolan, strimla salladslöken.

Lägg allt utom ruccola, parmesan (och pasta) i en bunke och blanda runt. Skeda över lite marinad från de soltorkade tomaterna. Låt stå och dra, gärna någon timme eller två.

Koka pastan. Blanda avslutningsvis tomatröran med ruccolan och pastan. Blir snyggt på ett stort fat!

Inga kommentarer: